Осінь – час теплих ароматів, затишку й… гарбуза! І якщо ви думаєте, що з нього можна зробити тільки кашу чи запіканку – цей рецепт змінить вашу думку.
Спробуйте надзвичайно ніжний десерт із гарбуза й банана – без духовки, без складної підготовки і з мінімумом інгредієнтів. Він готується всього за кілька хвилин, а результат вразить вас яскравим смаком і ароматом осені, пише 0342.ua.
Інгредієнти:
- гарбуз — 500 г
- банани — 2 шт.
- молоко — 200 мл
- цукор або мед — 1 ст. л. (регулюйте за смаком)
- агар-агар — 1 ч. л.
- дрібка кориці або ванілі
Для карамелі:
- 4–5 ст. л. цукру
- трішки води
Як приготувати:
Карамельна основа:
На сухій сковорідці розтопіть цукор, помішуючи, доки він не стане золотистим. Додайте трохи води – дочекайтесь появи бульбашок і швидко вилийте карамель у форму. Розподіліть по дну і стінках.
Гарбузово-бананове пюре:
Гарбуз наріжте й відваріть під кришкою 10 хвилин. Додайте банани, все збийте блендером до однорідного пюре.
Готуємо десерт:
Поставте пюре на вогонь, додайте молоко, цукор або мед, спеції, агар-агар. Добре перемішайте й проваріть ще 5 хвилин.
Остуджуємо:
Вилийте суміш у форму з карамеллю, накрийте плівкою й поставте в холодильник на 4–5 годин.
Результат – ніжний, ароматний десерт без випічки, який чудово пасує до осіннього чаювання!