Новини футболу

Клопп обійме посаду Глобального керівника футболу в Red Bull з 1 січня

Клопп обійме посаду Глобального керівника футболу в Red Bull з 1 січня

Юрген Клопп. Фото – Getty Images

Колишній головний тренер Ліверпуля Юрген Клопп обійме посаду Глобального керівника футболу в Red Bull з 1 січня 2025 року.

Екстренер консультуватиме всі команди Red Bull (Лейпциг, Зальцбург, Нью-Йорк тощо) з питань тренерської роботи, ігрової філософії, розвитку та трансферу талантів/головних тренерів та інших питань. Керівництво компанії цілеспрямовано працювало над тим, щоб запросити Клоппа.

При цьому Юрген забезпечив собі у довгостроковому контракті можливість дострокової відставки. Це станеться, якщо він матиме можливість очолити збірну Німеччини після Юліана Нагельсманна.

Клопп залишив Ліверпуль після завершення сезону-2023/24. Німець взяв паузу у тренерській роботі та відхилив кілька пропозицій, зокрема від збірної США.

Клопп очолював Ліверпуль із 2015 року. З ним Мерсисайдці двічі виграли Кубок англійської ліги, по разу – АПЛ, Кубок Англії, Суперкубок Англії. У сезоні 2018/19 Ліверпуль тріумфував у Лізі чемпіонів, після чого переміг у Суперкубку УЄФА та клубному чемпіонаті світу.

За дев’ять сезонів Ліверпуль із Клоппом тричі виходив у фінал ЛЧ та один раз – у фінал Ліги Європи. Сам коуч двічі зізнавався тренером року за версією ФІФА та двічі став тренером сезону в АПЛ.

Джерело

Інше в категорії