Новини футболу

ФІФА дозволила відкрити додаткове трансферне вікно для учасників клубного чемпіонату світу-2025

ФІФА дозволила відкрити додаткове трансферне вікно для учасників клубного чемпіонату світу-2025

Реал Мадрид. Фото – Getty Images

Конгрес ФІФА схвалив Регламент клубного чемпіонату світу-2025. Асоціації отримали право відкрити додаткове трансферне вікно для клубів-учасників КЧС.

Виняткове вікно реєстрації гравців діятиме для клубів з 1 до 10 червня перед початком турніру. Рішення про відкриття вікна залишається на розсуд асоціацій.

Після закінчення термінів реєстрації гравців клуби матимуть право вносити зміни до заявок з 27 червня по 3 липня вже під час турніру в межах встановленого ліміту та з конкретними обмеженнями. Так для клубу має в цей час бути відчинене трансферне вікно асоціації.

Мета такого пункту регламенту полягає в тому, щоб допомогти гравцям, чиї контракти закінчуються, та їх клубам знайти відповідне рішення. Також регламент частково усуває невідповідності між асоціаціями, які виникають через відмінності у періодах реєстрації нових гравців.

Читайте також: Фінал клубного чемпіонату світу-2025 пройде у Нью-Йорку на арені MetLife Stadium

Клубний чемпіонат світу у новому форматі пройде з 15 червня до 13 липня 2025 року. Турнір відбудеться у США, у ньому візьмуть участь 32 клуби (8 груп по 4 команди) із шести конфедерацій. За правилами, на турнір не може потрапити більше двох клубів від однієї країни, якщо вони не виграють ЛЧ.

Повідомлялося, що визначились всі 12 учасників КЧС-2025 від Європи: Челсі, Реал, Манчестер Сіті, Баварія, ПСЖ, Інтер, Порту, Бенфіка, дортмундська Боруссія, Ювентус, Атлетіко та Зальцбург.

Джерело

Інше в категорії