Автоновини

В Україні створили доступний вантажний електромобіль за 8000 євро (ВІДЕО)

Комерційний електромобіль Courier доступний у версіях вантажопідйомністю до 2 тонн із запасом ходу від 50 до 300 км.

У Миколаєві зібрали вже 8 таких вантажівок.

У Миколаєві розробили невелику електричну вантажівку Courier. Вона з нуля створена в Україні та вже збирається невеликими партіями. Про це повідомляє Auto-Consulting.

Вантажний український електромобіль розробила компанія MeGo Electric UA. Перший Courier уже пройшов випробування та працює. Усього наразі виготовили 8 таких електрокарів.

Courier призначений, в першу чергу, для доставки товарів по місту. Це легка вантажівка класу LCEV масою 450 кг. Вона має модульну конструкцію, тобто можна створювати версії різної довжини вантажопідйомністю до 2 тонн.

Перший випущений електромобіль Courier сягає 4 м у довжину, 1,3 м у ширину та 1,8 м у висоту. Кліренс досить великий – 30 см. Вантажівка не потребує державної реєстрації, адже має невеликий мотор на 3 кВт (4 к. с.).

Вантажопідйомність Courier становить 1000 кг, а максимальна швидкість – 60 км/год. Конкретно це авто має батарею на 10 кВт∙год, яка дозволяє проїхати 100 км без підзарядки. Утім, доступні й інші конфігурації акумуляторів: запас ходу може становити від 50 до 300 км.

Вартість зарядки для пробігу в 100 км (від побутової електромережі) становить 45 гривень або 1 євро. Сам же електрокар Courier коштує 8000 євро.

Інше в категорії