Війна

Шмигаль обговорив з американськими сенаторами посилення української ППО та енергетику

Премєр-міністр України Денис Шмигаль і американські сенатори Ліндсі Грем (праворуч від Шмигаля ) та Річард Блументаль. пресслужба КМУ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував, що сьогодні, 12 серпня, зустрівся у Києві з американськими сенаторами Ліндсі Гремом (Республіканська партія) та Річардом Блументалем (Демократична партія). Зокрема сторони обговорили посилення української ППО і підготовку до майбутнього опалювального сезону.

Про це голова українського уряду повідомив у Telegram.

"Озвучив наші потреби в посиленні ППО. Перші літаки F-16 вже в Україні, і тут надзвичайно цінна допомога США в навчанні українських пілотів", — розповів Шмигаль.

Серед іншого прем'єр також поінформував сенаторів про пріоритети, зокрема щодо імплементації реформ.

"Окрему увагу приділили замороженим російським активам. Важливо їх повністю конфіскувати та направити кошти на нагальні потреби України й нашу відбудову. Ми також закликаємо американський бізнес інвестувати в пріоритетні галузі, що сприятиме довгостроковому відновленню й зростанню української економіки", — додав Шмигаль.

5 серпня стало відомо, що Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк. Ці кошти спрямують на фінансування зарплат вчителів, медиків і рятувальників, а також на соцдопомогу.

Інше в категорії