Автоновини

Honda чи Toyota: досвідчений автомеханік пояснив, який автомобіль краще

Японські виробники давно стали прикладом у питанні якості виготовлення автомобілів та їх надійності.

У цьому відношенні вони ведуть запеклу конкуренцію між собою, у зв’язку з чим навіть досвідчені водії деколи не можуть визначитися, яку марку і модель краще вибрати.

Найбільш надійними вважаються бренди Honda і Toyota, які найчастіше і викликають суперечки про те, хто з них кращий.

Свою думку з цього приводу висловив провідний американський механік і автоблогер Скотт Кілмер, який вже понад 56 років заробляє на хліб ремонтом автомобілів.

Експерт насамперед оцінює машини з точки зору їхньої надійності та довговічності. Незважаючи на чудову репутацію Toyota,

Кілмер упевнений, що незаперечна перевага тут все ж таки у Honda.

Через руки Скотті пройшли тисячі автомобілів обох марок, але на прикладі лише однієї моделі Honda CR-V 2013 року випуску він пояснив, що машини конкретно цього бренду навіть через 10 років активної експлуатації можуть демонструвати неймовірну надійність і продуктивність.

Якщо говорити про витрати на утримання, то тут, на думку Кілмера, лідерство знову в руках Honda.

Ремонтувати і обслуговувати машини цієї марки набагато простіше і вигідніше, ніж Toyota.

Багато в чому, як пояснив механік, це якраз пов’язано з надійністю і довговічністю автомобілів бренду, які невибагливі до різних умов і дуже рідко ламаються.

При цьому Скотті визнав, що його думка може бути суб’єктивною і упередженою, хоча і заснована на багаторічному досвіді роботи з автомобілями.

Інше в категорії