
Осінь – ідеальна порі для гарбузового лате. Його не обов’язково шукати в кав’ярнях – приготувати такий напій можна вдома всього за кілька хвилин.
Рецепт гарбузового лате
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 150 мл молока (звичайного або рослинного)
- 1-2 ст. ложки гарбузового пюре
- 1 ч. ложка цукру або меду
- 0,5 ч. ложки кориці
- щіпка мускатного горіха
- 1 порція еспресо (або 70 мл міцної кави)
- збиті вершки (за бажанням)
Як приготувати:
Змішайте гарбузове пюре, цукор і спеції в невеликій каструлі. Додайте молоко й підігрійте суміш, не доводячи до кипіння. Збийте молочну масу вінчиком або френч-пресом, щоб утворилася ніжна пінка.У чашку налийте еспресо, потім обережно додайте гарбузове молоко. Прикрасьте вершками та посипте зверху корицею або какао.














































































