Коли за вікном стає холодніше, а на ринку з’являються стиглі гарбузи, саме час готувати щось ароматне, тепле й душевне. Гарбузові панкейки – це ідеальний осінній сніданок: м’які, золотисті, з легким присмаком карамелі та ноткою спецій, якщо додати корицю або мускатний горіх.
Вони легко готуються, мають апетитну текстуру та смак, який полюблять і дорослі, і діти. Ідеально смакують зі сметаною, медом, варенням або сиропом, пише 0342.ua з посиланням на Євгена Клопотенка
Інгредієнти (на 10–12 порцій):
- 400 г очищеного гарбуза (після запікання – близько 200 г пюре)
- 200 мл молока
- 2 яйця
- 200 г борошна
- 2 ст. л. цукру (або за смаком)
- 50 г вершкового масла
- 10 г розпушувача (приблизно 2 ч. л.)
- дрібка солі
Покрокова інструкція:
Крок 1: Приготуйте гарбузове пюре
Очистьте гарбуз і наріжте його невеликими шматочками. Змастіть форму олією, викладіть гарбуз, накрийте фольгою.
Запікайте 45 хвилин при 180°C до м’якості. Дайте охолонути, а потім перебийте у пюре блендером.
Крок 2: Збийте яйця
У глибокій мисці ретельно збийте яйця з цукром до пишної світлої маси. Має вийти ніжна структура з бульбашками повітря – саме це дасть пухку текстуру панкейкам.
Крок 3: Змішайте тісто
Розтопіть масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і тонкою цівкою введіть у яєчну масу, постійно помішуючи. Додайте молоко. Поступово всипайте борошно, змішане з розпушувачем, та додайте дрібку солі.
Крок 4: Об’єднайте з гарбузом
До гарбузового пюре поступово додайте тісто, ретельно перемішуючи. Консистенція має бути трохи рідша за густу сметану. За бажанням можна додати дрібку кориці або ванілі.
Крок 5: Смажте панкейки
На розігріту сковорідку з антипригарним покриттям нанесіть трохи олії пензликом або шматочком масла. Виливайте тісто порціями, формуючи панкейки діаметром близько 15 см. Смажте приблизно 1,5 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Смакують найкраще зі сметаною, медом, кленовим сиропом, карамеллю або варенням. Посипте цукровою пудрою для краси або додайте жменьку подрібнених горіхів.