Піцу люблять майже усі. Зараз ця страва є ледь не у кожному закладі України, але справжня домашня піца, особливо на листковому тісті, подарує неймовірний смак і допоможе потішити рідних чи гостей ароматною стравою.
Ця швидка у приготуванні страва стане також у пригоді, коли гості вже на порозі.
Для приготування піци на листковому тісті потрібні такі інгредієнти:
- 500 г листково-дріжджового тіста
- салямі нарізна
- 3 ст. л. кукурудзи
- 1 болгарський перець
- 3–4 ст. л. кетчупу
- 3 ст. л. крем-сиру
- твердий сир (кількість – за смаком)
- олія або вершкове масло для змащення дека духовки.
Інструкція приготування
1. Тісто викласти на рівну поверхню і дати повністю розморозитися.
2. Розкачати його до однакової товщини й нарізати на шматочки довільної форми.
3. Для соусу змішати кетчуп з крем-сиром у невеликій посудині.
4. Болгарський перець нарізати тонкими скибками, твердий сир натерти на крупній тертці.
Формування і випікання
1. Змастити деко олією або маслом.
2. Викласти на нього шматки тіста.
3. Кожен шматочок змастити соусом.
4. Додати начинку: салямі, перець, кукурудзу, тертий сир.
Випікати у духовці при температурі 180°C приблизно 20 хвилин.
Перед подачею піцу можна трохи остудити і насолоджуватися справжнім домашнім делікатесом, приготовленим власними руками.