Війна

Прикарпатець створив величезну “ботоферму” для окупантів

Прикарпатець створив величезну "ботоферму" для окупантів

Прикарпаття вже не вперше потрапляє в скандал через співпрацю зрадників із російськими окупантами. Один з таких – створив велику “ботоферму”, яка працювала на зривання мобілізації, вплив на суспільну думку та загалом дестабілізував ситуацію в інформаційному просторі України.

Мешканець Прикарпаття за допомогою спецобладнання поміщував SIM-карти “Київстар” в SIM-банки та налаштовував надходження отриманих даних від оператора стільникового зв’язку на сервери російського онлайн-сервісу.

Суд нарешті виніс свій вирок у його справі 19 липня. 

Як пише “Zaxid.net”, з матеріалів справи стало відомо, що в червні 2018 року Тарас Стефанюк домовився про співпрацю з адміністрацією російського онлайн-сервісу віртуальних мобільних номерів телефонів. За допомогою спецобладнання він поміщував SIM-карти “Київстар” в SIM-банки та налаштовував надходження отриманих даних від оператора стільникового зв’язку на сервери російського онлайн-сервісу.

Прикарпатець купив на OLХ 10,7 тис. SIM-карток «Київстар», використавши їх для заміни в SIM-банках для функціонування «ботоферми» для російського онлайн-сервісу. Останній здавав в оренду віртуальні мобільні телефони для реєстрації облікових записів, у тому числі фейкових, на різноманітних інтернет-платформах, соціальних мережах для негативного впливу на інформаційний простір держави

Дослідивши всі матеріали справи, суддя Роман Гапоненко визнав прикарпатця винним.

Тарасу Стефанюку призначили 4 роки ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та в органах, що надають інформаційні послуги строком 2 роки, з конфіскацією майна, яке є його власністю Засуджений має сплатити на користь ПрАТ «Київстар 290,5 тис. грн завданих матеріальних збитків.

Інше в категорії