Новини Вінниця

Помер почесний ректор Вінницького аграрного університету Леонід Середа

Помер почесний ректор Вінницького аграрного університету Леонід Середа

Пішов з життя почесний ректор Вінницького національного аграрного університету, професор Леонід Середа. Останні роки свою діяльність Леонід Середа присвятив наставництву, передаючи власний досвід молодим викладачам, аспірантам та студентам. Його лекції з використання сучасних методів виробництва сільськогосподарських культур за нульовими технологіями були родзинкою підготовки магістрів з агроінженерії.

Про це 10 серпня інформують в університеті.

«Колектив Вінницького національного аграрного університету глибоко сумує з приводу раптової передчасної смерті почесного ректора, члена Вченої ради університету, заслуженого працівника освіти України, професора кафедри агроінженерії та технічного сервісу інженерно-технологічного факультету Леоніда Павловича Середи», – йдеться у повідомленні.

У ВНАУ повідомили, що Леонід Павлович Середа зробив значний внесок у розвиток міжнародних зв’язків і організацію проєкту «Підтримка Українського приватного фермерства та наукового співробітництва США – Україна 1999-2000 років». За його сприяння налагоджено міжнародні зв’язки, зокрема, співпраця з Луїзіанським університетом США. Багато зусиль доклав до комп’ютеризації навчального процесу.

Під керівництвом Середи Л.П. захищено кандидатські дисертації, опубліковано понад 200 наукових праць, в т.ч. навчальні посібники та монографії.

За вагомий внесок у розвиток аграрної освіти та науки Указом Президента України у 2002 році професору Середі Леоніду Павловичу присвоєно почесне звання «Заслуженого працівника освіти України», у 2008 році Указом Президента України нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня, відзнакою «Знак пошани». Він є повним кавалером знаку «Відмінник аграрної освіти та науки» МАП України. У 2009 році отримав найвищу нагороду Вінницької обласної ради й облдержадміністрації – «За заслуги перед Вінниччиною».

Помер почесний ректор Вінницького аграрного університету Леонід Середа

Інше в категорії