Новини футболу

Ротань: Олімпіада – це відповідальність, це обов’язок перед нашою країною

Ротань: Олімпіада – це відповідальність, це обов’язок перед нашою країною

Сборная Украины U-21. Фото – uaf.ua

Наставник олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментував підсумковий склад команди на Ігри в Парижі, а також розповів про початкові цілі переможного для синьо-жовтих івента Tournoi Maurice Revello.

“Ми передбачали, що не всі футболісти з національної команди, на яких ми могли розраховувати, зможуть зіграти на Олімпіаді. Тому турнір у Франції нам був потрібен для перегляду інших кандидатів. Як бачите, зробили все правильно. Цим складом ми їдемо до Франції”.

“На міжнародному турнірі ми переслідували кілька цілей. Хлопців потрібно було познайомити з нашими принципами гри, награти склад. Команда провела п’ять матчів. У них ми отримали корисну інформацію, яку розбирали на теорії. Те, що не поступалися в матчах, дасть упевненість у силах. Футболісти відчули смак до перемог, що також важливо напередодні офіційного турніру”.

“Якість гри, вважаю, була в нас дуже добра. На це, в першу чергу, ми й звертали увагу. З грою прийшов результат, що не може не тішити. З перемогами хлопці більше вірять у себе, в тренерський склад, у збірну. Це також важливий момент. Бо Олімпіада – це зовсім інший турнір. Це вже друга відповідальність, це обов’язок перед нашою країною. Тому ми будемо робити все від нас залежне, щоб гідно представити Україну”.

Збірна України стала переможцем турніру Tournoi Maurice Revello. Команда Руслана Ротаня на груповому етапі розгромила Індонезію U-20 (3:0) та Італію U-21 (4:0), перемогла Панаму U-23 (2:0) та Японію U-19 (2:1), а в фіналі обіграла Кот-д’Івуар U-20 у серії пенальті.

Україна вперше у своїй історії візьме участь у Олімпійському футбольному турнірі. Путівку до Парижа колектив Ротаня завоював минулого року, вийшовши до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи.

14 липня команда Руслана Ротаня зіграє контрольний матч із олімпійською збірною Єгипту, а 18 липня зустрінеться з Парагваєм. Обидва спаринги розпочнуться о 19:30 за київським часом.

Наставник олімпійської збірної України говорив про те, що не бачить особливого бажання у більшості клубів допомагати його команді та відпускати своїх гравців для участі в Олімпійських іграх-2024.

Стало відомо, що синьо-жовті на ОІ-2024 залишилися без Єгора Ярмолюка, Михайла Мудрика, Іллі Забарного та Івана Желізка. Також голкіпер Бенфіки Анатолій Трубін повідомив, що не поїде на Олімпіаду.

До заявки української команди увійшли захисники Максим Таловєров, Арсеній Батагов, півзахисник Максим Хлань, а також лідери донецького Шахтаря – Дмитро Криськів та Данило Сікан.

Збірна України зіграє на Олімпіаді-2024 з Аргентиною, Марокко та Іраком. У першому турі підопічні Ротаня зустрінуться із азіатською збірною 24 липня.

Джерело

Інше в категорії