Новини Луцьк

Будинок на Відродження, зруйнований під час російської атаки, планують відремонтувати до кінця року

Будинок на Відродження, зруйнований під час російської атаки, планують відремонтувати до кінця року

Пошкоджений будинок у Луцьку

Житловий багатоквартирний будинок на проспекті Відродження, 18, у Луцьку, який зазнав руйнувань внаслідок ворожої атаки 26 серпня, розпочнуть відновлювати найближчим часом. 

Луцька міська рада оголосила тендер на визначення підрядної організації, однак, він не відбувся через відсутність поданих заявок. Як повідомив начальник управління капітального будівництва Василь Ліщук, аби якнайшвидше взятися до праці та відремонтувати будинок до кінця цього року, щоб мешканці змогли повернутися у свої домівки, розпочали перемовини з будівельними організаціями міста. Про це йдеться на сайті Луцькради.

У найближчі дні договір підпишуть з ТзОВ «Житлобуд-2». Потому будівельники одразу приступлять до виконання робіт.  

Варто зауважити, що капітальному ремонту підлягає частина будівлі, яка знаходиться в межах пʼятого поверху в третьому та частині другого і четвертого під’їздів. Загальна площа становить 360 «квадратів». Буде відновлено дах, частину перекритів та проведено інші загально-будівельні роботи згідно розробленого проєкту. 

Якщо не виникне додаткових ускладнень під час проведення будівельних робіт (адже при таких ушкодженнях можуть бути приховані дефекти, яких не можна було помітити під час експертного огляду), завершити ремонт будинку в цьому році.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти завдали наймасованішого удару по об’єктах критичної інфраструктури України. На Волині внаслідок ворожої атаки постраждали житлові та інфраструктурні об’єкти в Луцьку та Ковелі. 15 квартир у Луцьку визнали непридатними для життя через цю  російську атаку.

Читайте також: Лучанам, постраждалим від російського обстрілу, виплатять матеріальну допомогу

   

 

Інше в категорії