Війна

З лютого 2022 року США виділили на оборону України понад 58 млрд доларів — Остін

Міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони США Ллойд Остін. Міністерство оборони України

З лютого 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення Росії, Сполучені Штати Америки надали Україні військової допомоги на понад 58 мільярдів доларів.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на брифінгу за результатами зустрічі з українським колегою Рустемом Умєровим.

Також Остін наголосив, що США поставили в Україну дві батареї "Patriot" та десятки інших систем протиповітряної оборони.

"Ми надали 24 великокаліберні ракетні системи та тисячі броньованих машин і безпілотників, мільйони артилерійських снарядів та інших боєприпасів. Це цілком реальні фінансові зобов'язання. Але для тих, хто вважає, що американське лідерство дорого коштує, варто замислитися над ціною американського відступу", — заявив міністр оборони США.

Остін наголосив, що у відсотковому відношенні до ВВП, десяток союзників та партнерів США зараз надають більше безпекової допомоги Україні, ніж Сполучені Штати.

"З часів Другої світової війни Сполучені Штати систематично не об'єднували стільки країн для надання такого широкого спектра промислової та військової допомоги партнеру, який її потребує", — сказав Остін.

Міністр оборони України Рустем Умєров подякував американському колезі за військову підтримку та за новий оголошений пакет в 425 мільйонів доларів.

" Він включає додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу "повітря-земля", бронетехніку, і критично важливі боєприпаси. Це особливо важливо перед настанням зими, оскільки Росія не полишає своїх намірів занурити Україну в холод і темряву", — наголосив Умєров.

Інше в категорії