Війна

Олена Шуляк: Ветерани мають бути представлені в радах всіх рівнів після перемоги

Олена Шуляк: Ветерани мають бути представлені в радах всіх рівнів після перемоги

Очільниця партії “Слуга Народу” Олена Шуляк вважає, що забезпечення можливості ветеранів долучатися до генерації політичних рішень є одним із  п’яти важливих принципів нової ветеранської політики.

Олена Шуляк: Ветерани мають бути представлені в радах всіх рівнів після перемоги

У коментарі для видання “РБК-Україна”Олена Шуляк наголошує, що ветерани повинні мати окреме місце в політиці – і на національному, і на регіональному, і на місцевому рівнях. “При чому йдеться не про політику з трибун й екранів, а про напрацювання оптимальних рішень, прийняття яких впливатиме на долю багатьох представників ветеранської спільноти.Тому на перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах”, – вважає керівниця партії “Слуга Народу”.

Олена Шуляк додала, що, зокрема, представники “Сильних України” (всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів, які організовані Федерацією стронгмену України та за підтримки депутатів партії “Слуга Народу”  – ред.) вже генерують політичні рішення. Вони ініціювали звернення до уряду, щоб скоротити строк отримання ветеранами спортивних протезів. Окрім цього, зверталися до Міністерства молоді і спорту, щоб визнати офіційним видом спорту спортивно-реабілітаційні багатоборства ветеранів.

Очільниця партії “Слуга Народу” виділила ще чотири важливих принципи нової ветеранської політики. Це, зокрема, забезпечення економічної активності ветеранів, вирішення житлового питання, створення безбарʼєрного, інклюзивного середовища та запуск і реалізація проєктів соціальної інклюзії, які сприятимуть адаптації ветеранів до взаємодії у цивільному житті й забезпечать їхню максимальну залученість у нього.

Першочергово, на думку Олени Шуляк, ветеранам треба забезпечити можливість отримати цивільну спеціальність, яка відповідає потребам ринку праці, взяти участь у програмах заохочення підприємництва та ветеранського бізнесу.

“Ветеран – це рівноправний член українського суспільства, який повинен мати можливість реалізувати себе у власній справі чи кар’єрі, це людина, яка платить податки, створює робочі місця”, – вважає очільниця партії “Слуга Народу”.

Що стосується житлового питання, за словами Олени Шуляк, державні програми пільгового іпотечного кредитування потребують доопрацювання, щоб бути більш доступними для українських військових.

“Тому сьогодні необхідно внести зміни в умови програми “єОселя”… Йдеться, зокрема, про зменшення вдвічі кредитної ставки по програмі та розміру першого внеску”, – зауважила Олена Шуляк.

Голова партії “Слуга Народу” акцентує, що після перемоги України, питання інклюзивності та безбар’єрності буде вкрай актуальним, адже в нашій країні буде багато ветеранів. Серед важливих першочергових проектів у цьому напрямку є реабілітація ветеранів, зокрема за допомогою адаптивних видів спорту, трансформація мережі госпіталів у сучасні реабілітаційні центри, створення мережі сучасних сервісних офісів у справах ветеранів тощо.

Інше в категорії