Новини волейболу

Визначились можливі суперники українських клубів

Фінський «АККА Волей» та люксембурзький «Лоренцвайлер» пробилися до 1/16 фіналу Кубка Виклику

Визначились можливі суперники українських клубів

Сьогодні відбулися два матчі-відповіді 1/32 фіналу розіграшу Кубку Виклику з волейболу серед чоловіків. Цей турнір для нас привертає особливу увагу, оскільки в ньому беруть участь одразу три українські клуби.

Так ось визначились перші дві команди, які вийшли до наступного раунду. І цілком можливо, хтось із них, а можливо обидві, стануть суперниками українців. Цікаво, що вони не були фаворитами у цих парах.

Фінський «АККА Волей» у першій грі в гостях завдав поразки турецькому «Аркасу» 3:1. У матчі-відповіді йому достатньо було виграти дві партії, що господарі майданчика зробили в перших двох сетах. Далі вже остаточний результат не мав великого сенсу, тренери могли проводити заміни та награвати різні поєднання, оскільки фіни вже пройшли далі. Вони, до речі, взяли і третю партію, перемігши із загальним рахунком 3:0.

А ось хорватська «Рибола» теж виграла в першому матчі в гостях 3:2 у люксембурзького «Лоренцвайлера». Але у себе вдома хорвати несподівано зазнали поразки у трьох партіях і вилетіли з турніру.

Кубок Виклику з волейболу. Сезон 2024-2025 років. Чоловіки
1/32 фіналу. Другі матчі
15 жовтня
«АККА Волей» (Фінляндія) – «Аркас» (Ізмір, Туреччина)

3:0 (25:23, 28:26, 25:16)
Перший матч – 3:1

«Рибола» (Каштела, Хорватія) – «Лоренцвайлер» (Люксембург)
0:3 (21:25, 16:25, 28:30)
Перший матч – 3:2

Завтра у середу 16 жовтня свої матчі проведу усі три українські клуби. «Епіцентр –Подоляни» з Городка Хмельницької області у першому матчі 1/32 фіналу у гостях переміг естонську команду «Пярну» 3:0. Другий матч пройде у польському місті Блоні.

А ось два інші наші клуби вирішили обидва поєдинки провести на майданчиках суперників 16 та 17 жовтня. ВК «Решетилівка» вирушив на Фарерські острови, щоб двічі зустрітися з місцевою командою «Клаксвік», а житомирський «Житичі-Полісся» поїхав до Естонії, де його суперником буде «Бігбанк» із Тарту.

Інше в категорії