Новини Хмельницький

Актуальна ситуація на ринку праці Хмельниччини: середня зарплата 10 980 грн та попит на робітників

Актуальна ситуація на ринку праці Хмельниччини: середня зарплата 10 980 грн та попит на робітників

З початку року 4 118 роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в Хмельницькій області.

У січні-вересні 2024 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 15,6 тис. вакансій. Укомплектовано 51,2% вакансій. Середній розмір оплати праці в розрахунку на одну вакансію згідно форми 3-ПН становив 10 980,0 грн.

58% вакансій, поданих до служби зайнятості, припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, транспорті, сільському господарстві. Затребувані продавці продовольчих товарів, водії автотранспортних засобів, кухарі, швачки, продавці-консультанти, охоронники, слюсарі-ремонтники, монтери колії, бухгалтери, лікарі, середній та молодший медичний персонал, інспектори пенітенціарної системи. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, зокрема, підсобні робітники, вантажники, двірники та інші.

Станом на 1 жовтня 2024 року актуальна 3 721 вакансія, на одну вакансію претендувала 1 особа.

У січні-вересні 2024 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 21,0 тис. громадян, з яких 10,3 тис. мали статус зареєстрованого безробітного.

За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 9,2 тис. осіб, в т.ч. 3,2 тис. зареєстрованих безробітних. Крім того, 2,2 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців за направленням служби зайнятості 1 105 осіб проходили професійне навчання.

У січні-вересні 2024 року видано 1 090 ваучерів для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці.

На обліку перебував 701 учасник бойових дій, який мав статус зареєстрованого безробітного. Забезпечено роботою 127 учасників бойових дій. Проходили професійне навчання 12 осіб. Працювали на громадських та інших тимчасових роботах 15 учасників бойових дій.

На обліку перебувало 2 022 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів ведення бойових дій. Працевлаштовано 640 осіб. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 116 осіб. Залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру 219 осіб.

Станом на 1 жовтня 2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,2 тис. осіб, в тому числі 215 учасників УБД, 723 особи з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 75,7% складали жінки, 25,4% – молодь віком до 35 років, 41% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 41,2% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями.

Читайте також: “Оновлення шкільних харчоблоків та сучасне обладнання для ліцеїв: інвестиції в здоров’я та якісну освіту Кам’янець-Подільської громади”.

Інше в категорії