Новини Чернгів

На Чернігівщині затримали групу підлітків, які підпалювали релейні шафи на залізниці на замовлення російських спецслужб

На Чернігівщині затримали групу підлітків, яких підозрюють у підпалах об’єктів «Укрзалізниці». Всім підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму офіційному сайті.

 

За даними слідства, росіяни діяли через 15-річного жителя Ніжинського району, який був завербований російськими спецслужбами під час пошуку легкого заробітку в інтернеті.

 

«Щоб виконати завдання він залучив до підривної діяльності своїх однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого. Відтак зловмисники взяли легкозаймисту речовину, ганчірки та намагалися вчинити диверсію», –  йдеться в повідомленні.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕРЕДАВАВ РОСІЯНАМ ДАНІ ПРО МІСЦЯ ДИСЛОКАЦІЇ ЗСУ ТА ВЛАШТОВУВАВ ДИВЕРСІЇ НА ЗАЛІЗНИЦІ: ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЧЕРНІГІВЦЯ

 

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали неповнолітніх «на гарячому» під час спроби підпалу релейної шафи в Ніжинському районі.

 

 

За цим фактом слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили підліткам про підозри за частиною 2 ст. 28, частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану), що карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

 

Фото – поліція Чернігівської області.

 

Источник

Інше в категорії