Новини

Рік тому спецпідрозділ НГУ вразив за 10 годин 107 одиниць бронетехніки рф

Рік тому спецпідрозділ НГУ вразив за 10 годин 107 одиниць бронетехніки рф

     Рік тому спецпідрозділ НГУ вразив за 10 годин 107 одиниць бронетехніки рф

   Ніч народження дронів.

   Рік тому, в ніч з 11 на 12 жовтня 2023 року, спецпідрозділ Нацгвардії України встановив унікальний історичний рекорд бойового застосування дронів у 21 сторіччі.

За 10 годин оператори цього українського підрозділу уразили 107 одиниць російської бронетехніки та артилерії російських окупантів, більшість якої було повністю знищена!

   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

   В ході цієї операції не загинув жоден український воїн. Втрати дронів були незначні.

   Саме в цей час російське командування здійснювало масовану наступальну операцію по штурму міста Авдіївка, і російська техніка просувалась для прориву нашого фронту. Основний удар українські оператори завдали саме по авдіівському угрупованню.

   Результати унікальної бойової роботи були підтверджені відео, координатами цілей та командуванням 110-і механізованої бригади, за одночасне знищення великої кількості ворожої бронетехніки військовослужбовці спецпідрозділу НГУ були відзначені багатьма державними нагородами.

   Тож 12 жовтня – видатна дата у розвитку дронових військ України. Удар дронів такого масштабу під Авдіївкою мав уже не тільки тактичні, але й оперативні наслідки, вніс значний вклад у відбиття жовтневого штурму Авдіївки.

   Справжня ніч народження дронів.

   Честь і слава тим, хто зробив це можливим. Прийде час, і ми назвемо імена.

Інше в категорії