Неділя, 13 Жовтня, 2024

Війна

Новини Рівне

«Вікторія» погодилась на оновлення. Але без фонтана

«Вікторія» погодилась на оновлення. Але без фонтана

Нещодавно у Рівному на вулиці Чорновола перед ТЦ «Вікторія» почали замінювати стару пішохідну плитку. Міська влада відразу повідомила: то не з бюджету, роботи оплатило ТОВ «Аптека-Центр». Що за фірма така благодійна? Виявилося, що це їй належить торговельний центр «Вікторія». Власниками цього товариства є дружина колишнього начальника обласної судової адміністрації Галина Вдовиченко та колишній депутат міської ради Микола Захарчук.

Ще за часів колишнього міського голови Рівного Володимира Хомка на цій ділянці в центрі міста намагались навести порядок. Приводом стала електронна петиція рівнянина Дмитра Гунька, який вимагав звільнити площу біля ТЦ «Вікторія» від кіосків — «прибрати торговий «шанхай» та замість нього побудувати фонтан». Однак тоді чиновники не знайшли законних важелів впливу на власників ТЦ, яким вже тоді на правах оренди належала ця площа. І лише тепер погодилися на вмовляння влади — навести тут порядок. Таку поступливість власників бізнесу, очевидно, можна пояснити тим, що змінився їхній статус — вони тепер «колишні». Як би там не було, але архітектор Сергій Коновалов уже розробив план реконструкції цієї території.

Сергій Коновалов, архітектор:

— Тут є дві земельні ділянки. Одна — у приватній власності ТЦ «Вікторія», на якій і розташований заклад та стоянка. Інша, це сама площа, — перебуває в оренді у підприємців. Я пропоную провести комплексний благоустрій. Спочатку переобладнати пішохідний перехід. Бордюри там потрібно понизити та обладнати тактильною плиткою. Це покращить його доступність. Також пропоную демонтувати усі кіоски. Простір перед ТЦ буде відкритим. Поряд з «Вікторією» буде облаштовано зону вуличної їжі, яка не заважатиме пішоходам.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— Багато років біля цього торгового центру стояли тимчасові споруди. Частина з тих кіосків навіть мала паспорти прив’язки, які колись їм видали в управлінні архітектури міста. Інша частина — самовільно там розміщена. Міська муніципальна варта не раз опрацьовувала ту ділянку. Під час перемовин нам вдалося переконати бізнес, щоб вони зробили цілісний благоустрій. Із зони зупинки будуть демонтовані кіоски — люди повинні бачити, як під’їжджає громадський транспорт. Буде облаштовано зону вуличної їжі, де діятимуть заклади громадського харчування. Домовлено, що буде збережено дерево біля зупинки — щодня тієї ділянкою проходить понад 20 тисяч людей, тож важливо, щоб там була тінь. Якщо говорити про будівництво фонтана, то поки для цього немає інвестора. Однак звільнити та очистити ту територію можливо ще цього року.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Інше в категорії

Завантажити ще Завантаження...No more posts.