Війна

Хакери ГУР атакували військові навчальні заклади РФ

Хакер. Getty Images

Фахівці головного управління розвідки (ГУР) Міноборони здійснили кіберудар по мережевій інфраструктурі Північно-Кавказького федерального університету, який готує операторів БПЛА, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для окупаційної армії РФ.

Про це Суспільному повідомило джерело в ГУР.

За словами співрозмовника, університет забезпечує діяльність відразу низки навчальних закладів у кількох регіонах РФ, зокрема сімох інститутів.

"Внаслідок операції було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру обʼєкта, знищені цільові ресурси противника (вебсайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайтів. Зокрема було атаковано 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ", — сказав він.

Крім того, за словами джерела, для "прикриття заходів основного напряму ураження", здійснено серію кібератак на низку цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій РФ.

"Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога, на уражених вебресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ", — сказав наш співрозмовник.

7 жовтня джерела Суспільного повідомили, що кіберфахівці ГУР МО спільно з іншими хакерами зламали російську систему "Правосудие".

4 жовтня стало відомо про атаку кіберфахівців ГУР Міноборони на низку ворожих онлайн-ресурсів, які мають стосунок до постачання армії РФ або відстежування переміщення людей у Росії.

2 жовтня стало відомо, що кіберфахівці ГУР здійснили кібератаку на російські ресурси. Цього разу — проти "Альфа-банку", банку "Открытие" й оператора "Ростелеком".

В період з 23 по 26 вересня в результаті операції кіберфахівців Головного управління розвідки атак зазнали понад 800 серверів в різних регіонах Росії.

Інше в категорії