Новини Чернгів

Понад 2,5 мільйона донорських коштів та 814 тисяч гривень з обласного бюджету: на Чернігівщині відновлюють музеї

Від початку повномасштабного вторгнення музеї Чернігівщини отримали від благодійників допомогу у понад 2,5 мільйона гривень. Ще 814 тисяч гривень на відновлення музеїв виділили з обласного бюджету.

 

Про це повідомила директорка департаменту культури та туризму облдержадміністрації Людмила Замай на брифінгу 9 жовтня.

 

За її словами, через військову агресію росіян руйнувань та пошкоджень зазнали сім музеїв Чернігівщини (три з них – обласного підпорядкування).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАЙЖЕ 100 КГ ДРІБНИХ МОНЕТ ЗІБРАВ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ ГАЛАГАНА ПІД ЧАС АКЦІЇ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

 

Серед них – Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана, Військово-історичний музей – філія обласного історичного музею ім. В.В.Тарновського та об’єкт Новгород-Сіверського історико-культурного музею «Слово о полку Ігоревім» – пам’ятка архітектури національного значення – Тріумфальна арка.

 

А деякі перебувають і зараз під постійними обстрілами, як-от Музейно-меморіальний комплекс партизанської слави «Лісоград» (філія Чернігівського історичного музею ім. В.В.Тарновського).

 

«З відновленням музеїв допомагає як держава, так і безліч міжнародних донорів. До прикладу, з обласного бюджету виділено 814 тисяч гривень на відбудову закладів обласного підпорядкування. Це ремонт пошкоджених віконних отворів, усунення наслідків обстрілів, облаштування укриття тощо. А від донорів обласні музеї починаючи з 2022 року отримали понад 2,5 мільйона гривень фінансової допомоги», – наголосила Людмила Замай.

 

Джерело – Чернігівська ОВА.

 

Источник

Інше в категорії