Новини Житомир

Тепер поштар зобов’язаний вручити повістку від ТЦК особисто адресату, — постанова Кабміну

Якщо військовозобов’язаного немає за вказаною на листі адресою – працівник пошти йому телефонує, або вкладає в абонентську поштову скриньку повідомлення про надходження листа з позначкою «Повістка ТЦК».

Кабінет міністрів України детально прописав процес вручення військовозобов’язаним повісток у ТЦК та СП, які розсилаються поштою. Відповідних змін до Правил надання послуг поштового зв’язку було внесено постановою КМУ №1147 від 8 жовтня 2024 року. Базовий пункт – представник пошти зобов’язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату, якщо він є за адресою, куди доставлено повістку. Постановою КМУ №1147 зазначається, що під час вручення поштового відправлення з позначкою “Вручити особисто”, внутрішнього рекомендованого листа з повідомленням про вручення з позначкою “Повістка ТЦК”, адресат підтверджує такий факт своїм підписом та зазначає своє прізвище та ініціали або ім’я та прізвище. “Рекомендовані листи з позначкою “Повістка ТЦК” під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату (одержувачу).

У разі відсутності адресата (одержувача) за зазначеною на рекомендованому листі адресою працівник об’єкта поштового зв’язку інформує адресата (одержувача) за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”, – так тепер виглядають дії листоноші. Адресат має з’явився для одержання рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК” протягом трьох робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку.

Схоже повідомлення про надходження рекомендованого листа у скриньці вважається автоматичним інформуванням. Якщо адресат не прийшов за листом, працівник об’єкта поштового зв’язку робить позначку “адресат відсутній за зазначеною адресою”, яка засвідчується його підписом з проставленням відбитка поштового пристрою. Не пізніше ніж протягом наступного робочого дня пошта повертає такий лист до відправника, тобто до ТЦК чи Міноборони, чи іншої структури, уповноваженої розсилати повістки.

Відео дня

Джерело

Інше в категорії