Новини Одеса

Ремонт та очищення важливих гідроспоруд і систем водовідведення Одеси (ФОТО)

Фахівці виконують ремонт та очищення зливових колекторів, решіток дощоприймачів, дощових колодязів, спеціалізованих гідроспоруд (зливовідвідні канави, Буферний ставок) від мулу, листя, сміття та очерету.

Роботи з очищення систем водовідведення дощової води з вулиць Одеси виконуються постійно за планом по всьому місту. Під час сильних дощив чергові бригади КП «Міські дороги» додатково працюють на вулицях міста. Комунальники очищають решітки дощоприймачів від опалого листя та випадкового сміття, що несе з собою дощова вода, забезпечуючи вільний відвід води з вулиць міста.

За дев’ять місяців поточного року працівники підприємства виконали роботи з очищення: лотків та канав – 15 369 п/м, дощоприймачів – 3 902, колекторів – 4 997 п/м, а також промивання рукавів – 21 479 м/п.

Крім того, працівники підприємства виконали косіння трави на лотках і канавах гідроспоруд (10 060 п/м) і очистили 1735,6 кв.м Буферного ставка.

Роботи з очищення систем водовідведення дощової води проводяться вручну та за допомогою важкої спецтехніки КП «Міські дороги»: екскаваторів зі спеціальною насадкою, автогрейдерів, високонапірної гідравлічної установки на базі автомобіля MAN для промивання пропускних труб, вантажівки та іншої спецтехніки.

Також фахівці КП «Міські дороги» виконують ремонт колодязів, заміну рукавів у дощоприймачах, а за потреби піднімають до рівня з дорогою решітки та відновлюють кришки оглядових колодязів.

З початку 2024 року працівники підприємства встановили та замінили решітки на дощоприймальні колодязі – 55 од., відремонтували дощоприймачі із заміною лиття – 26 од.

Так, з початку цього року комунальники підняли до рівня з дорогою 91 просілу решітку дощоприймальних колодязів та встановили 19 оглядових колодязів до рівня проїзної частини дороги. Також фахівці виконали ремонт 8 оглядових колодязів із заміною лиття й встановили плити перекриття на оглядові колодязі (3 одиниці) та дощоприймачі (11 одиниць).

Крім того, з початку цього року працівники підприємства відремонтували 41 п/м колектора, виконали відеообстеження 556 п/м колекторів і відкачали з проїзної частини доріг 1 039 кубометрів дощової води.

 

 

 

Джерело

Інше в категорії