Новини Чернгів

Укренерго: на ранок були знеструмлені 654 населені пункти

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Укренерго: на ранок були знеструмлені 654 населені пункти. Getty Images

У середу, 2 жовтня, споживання електроенергії тримається на одному рівні і відповідає сезонним показникам. Через бойові дії та з інших причин на ранок були знеструмлені 654 населені пункти.

Про це повідомили в Укренерго зранку 2 жовтня.

  • Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 654 населені пункти.
  • Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Херсонській, Одеській областях.
  • Вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти на Сумщині. Було пошкоджене обладнання, внаслідок чого знеструмлена значна кількість споживачів. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після отримання дозволів від військовослужбовців. Наразі частина споживачів вже заживлена, але роботи ще тривають.

“Споживання утримується на рівні, що відповідає сезонним показникам. Сьогодні, 2 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був таким же, як і попереднього дня – у вівторок. Вчора, 1 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на тому ж рівні, що й попереднього робочого дня – у понеділок, 30 вересня”, — зазначили в Укренерго.

Енергетики нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00.

Імпорт

Відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 3 435 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 939 МВт.

6 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що, якщо не буде подальших обстрілів енергооб’єктів, Україна могла б пройти зиму без відключень. Водночас за даними розвідки, Росія готує наступні масовані атаки по енергосистемі України.

Глава уряду 10 вересня розповів журналістам, що ця зима буде не менш важкою, ніж попередні. Можливо, навіть найважчою. За його словами, складно прогнозувати, скільки годин без електрики будуть українці взимку та чи будуть відключення взагалі.

Цієї зими на українців можуть чекати відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу, при цьому деякі регіони можуть залишитися без опалення, вважають у місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні.

Інше в категорії