Війна

Перший сніг і сильні зливи: Івано-Франківськ та область чекає сильне похолодання вже скоро

Перший сніг і сильні зливи: Івано-Франківськ та область чекає сильне похолодання вже скоро

Прогноз Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології на 30 вересня є доволі невтішним і передбачає Прикарпаттю загалом та Івано-Франківську справжню осінню негоду.

Хмарність, сильний дощ та різкі пориви вітру змінять відносно теплу осінню погоду.

Прикарпатські синоптики попередили також про небезпечні метеорологічні явища, які можуть створити певні незручності для мешканців.

Дощі, сніг та вітер: де їх чекати?

На території Івано-Франківська та області очікується помірний дощ, місцями – значні опади до 29 мм за 12 годин.

Особливою зоною ризику залишаються гори, куди в цей точно не варто вирушати ні в туристичні походи, ні по гриби, бо там дощ супроводжуватиметься мокрим снігом, що може спричинити ускладнення на дорогах та гірських схилах.

Вітер посилюватиметься до поривів 15-20 м/с, особливо в гірських районах, що підвищує небезпеку для автомобілістів і пішоходів.

Різке падіння температури повітря на Прикарпатті

Температура повітря вночі в Івано-Франківську коливатиметься в межах 4-6°C, а вдень прогріється до 8-10°C. По області нічна температура повітря буде нижчою – від 3 до 8°C, а вдень максимально підніметься до 12°C. Найбільше похолодання чекає мешканців високогірних районів Карпат – там вночі та вдень буде майже однаково — лише від 0 до 5°C.

Погіршення видимості на дорогах

Видимість під час руху на автомобільних дорогах в умовах дощу та вітру буде обмеженою до 2-4 км, тому водіям слід бути особливо обачними та обережними, не перевищувати швидкість на мокрій дорозі

Штормове попередження на Івано-Франківщині 

Більше того, місцеві метеорологи через сильні опади і підняття рівня води в річках оголосили штормове попередження на Івано-Франківщині, а саме – 1 рівень небезпечності (жовтий). Погодні умови можуть стати причиною аварійних ситуацій та пошкоджень на автошляхах, особливо в гірських районах.

Інше в категорії