Війна

На фронті за добу відбулося 165 боєзіткнень, армія РФ втратила 1170 військових — Генштаб

Війна в Україні. 23 окрема механізована бригада

165 бойових зіткнень зафіксовано на фронті протягом минулої доби, більше чверті з них на Покровському напрямку. На війні в Україні Російська Федерація (РФ) втратила близько 1170 військових. Загалом, за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 651 810 військових.

Про це йдеться в зведенні Генштабу.

За уточненою інформацією, 28 вересня військові РФ обстріляли позиції українських підрозділів та населених пунктів двома ракетними ударами із застосуванням семи ракет, а також завдали 73 авіаударів, зокрема скинув 124 КАБів. Крім цього, здійснили понад 4700 обстрілів.

Росія завдала удару, зокрема у районах населених пунктів Кучерівка, Білокопитове, Студенок, Юнаківка, Суми, Павлівка, Яблунівка, Біловоди, Шипувате, Липці, Петропавлівка, Піщане, Ківшарівка, Глушківка, Сіверськ, Ясенове, Новодарівка, Богоявленка, Новодонецьке, Новодар’ївка, Кам’янське, Запоріжжя, Львове, Гаврилівка, Саблуківка та Дутчани.

28 вересня авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони України завдали шість ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ росіян.

"Загалом же, минулої доби втрати російських загарбників склали 1170 осіб. Також українські воїни знешкодили дев’ять танків, 38 бойових броньованих машин, 62 артилерійські системи, РСЗВ, засіб ППО, 93 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 84 автомобіля та шість одиниць спеціальної техніки окупантів", — повідомили у Генштабі.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося одне бойове зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Тихе.

На Куп’янському напрямку відбулося 14 бойових зіткнень в районах Синьківки, Лозового, Табаївки та Вишневого.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 22 атаки РФ в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського та Білогорівки.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак неподалік Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські війська відбили 12 атак РФ в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки Донецької області.

На Торецькому напрямку росіяни десять разів намагалися наступати в районах населених пунктів Торецьк, Щербинівка та Неліпівка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 39 атак. Понад половину з них – в районах Селідового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки.

На Курахівському напрямку росіяни 18 разів намагалися прорвати оборону, українські військові продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника.

На Времівському напрямку відбулося 16 атак РФ неподалік Вугледара, Водяного та Катеринівки Донецької області. Також противник атакував з боку Причистівки.

На Оріхівському напрямку відбито два штурми в районах Роботиного і Кам’янського.

На Придніпровському напрямку війська РФ здійснили три наступальні дії. Безуспішно.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без змін. Ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

На прикордонні Чернігівської та Сумської областей Росія зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює територію, застосовує дрони-камікадзе та керовані авіабомби для ударів з повітря.

Триває операція в Курській області. За минулу добу Росія завдала по своїй території 14 авіаційних ударів, застосувавши 18 КАБів.

Інше в категорії