Новини Тернопіль

Сьогодні Покровська батьківська субота: що обов’язково потрібно зробити 28 вересня

Сьогодні Покровська батьківська субота: що обов'язково потрібно зробити 28 вересня

Покровська субота (28 вересня) належить до Вселенських панахидів, яких у році всього три. Це також дуже важливі урочистості, які вшановують у всьому світі.

Що потрібно зробити у Покровську батьківську суботу

Покровська батьківська субота – це свято, коли потрібно шанувати всіх покійних родичів та знайомих за східнослов’янськими традиціями. До речі, “батьківським” це свято називається тому, що за християнськими повір’ями померлі люди потрапляють в один світ зі своїми батьками. Крім цього, варто сказати, що Покровська батьківська субота має чимало різних традицій, про які ми й хочемо зараз розповісти вам.

Насамперед у свято 28 вересня потрібно сходити до церкви. Цього дня там влаштовують божественні літургії, де всі християни моляться за упокій душ вже померлих. Варто зазначити, що у Покровську батьківську суботу люди зазвичай приносять із собою записки про упокій із іменами померлих близьких людей.

Крім цього, свято 28 вересня примітне тим, що люди з собою до церкви приносять їжу та вино для здійснення літургії та поминання померлих. Потім, до речі, все це віддається тим, хто потребує.

Так само Покровська батьківська ніч була дуже важливою саме для українців. Цього дня було прийнято ходити на цвинтарі, але лише після служби у церкві. Люди відвідують своїх мертвих родичів, прибирають на могилах, наводять їх у повний лад, і приносять свіжі квіти.

Інше в категорії