Новини Кропивницький

У Луцьку створюватимуть інклюзивну бібліотеку

У Луцьку створюватимуть інклюзивну бібліотеку

Фото ілюстративне

У Луцьку створюватимуть інклюзивний простір на базі бібліотеки. 

Департамент культури Луцької міської ради, Публічна бібліотека Луцької громади та громадська організація «Перспективи Волині» підписали угоду про співпрацю в реалізації проєкту «Бібліотека для всіх». Цей проєкт спрямований на створення інклюзивного громадського простору для мешканців громади. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Проєкт «Бібліотека для всіх» є одним із дев’яти ініціатив, рекомендованих для підтримки в межах грантової програми «Партнерство заради відновлення», яку фінансує уряд Швеції разом із ПРООН в Україні. Його мета – створити доступний простір для всіх мешканців, зокрема внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, матерів з дитячими візками та людей похилого віку.

У рамках проєкту планують встановити обладнання для людей з вадами зору та слуху, модернізувати приміщення, облаштувати зони для навчання та розвитку, а також організовувати тренінги та культурні заходи. Публічна бібліотека стане першою в області, яка матиме спеціалізоване обладнання для забезпечення інклюзивності та доступності.

 

Інше в категорії