Новини Чернівці

На Буковині – бум на електрокари: зареєстрували рекордну кількість – інфографіка

На Буковині – бум на електрокари: зареєстрували рекордну кількість - інфографіка

На Буковині спостерігається тенденція до збільшення кількості легкових електрокарів. Минулого року у Чернівецькій області була зареєстрована рекордна кількість електрокарів. Цього року тенденція спостерігається.

Про це molbuk.ua повідомили у регіональному сервісному центрі МВС в Чернівецькій області.

“У 2021 році сервісними центрами МВС в Чернівецькій області зареєстровано вперше (тобто нові авто та авто з-за кордону) 147 електромобілів. У 2022 році ця цифра становила 613. Значне збільшення таких операцій спостерігалося у 2023 році, коли в регіоні було зареєстровано1240 електрокарів. Від початку поточного року по вересень 2024 року в області зареєстровано вже 1128 електромобілів”, – розповідає начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський.

За інформацією регіонального сервісного центрі МВС в Чернівецькій області, найпопулярнішим є електрокар марки Nissan. За чотири роки (станом на вересень 2024 року – ред.) зареєстрували 628 машин.

На Буковині – бум на електрокари: зареєстрували рекордну кількість - інфографіка

На другому місці – електрокари марки Volkswagen. Зареєстрували 599 автомобілів за чотири роки.

На третьому місці – електрокари марки Tesla. Зареєстрували 487 автомобілів за чотири роки.

Сервісні центри МВС для електротранспорту видають спеціальні “зелені” номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями. Вони засвідчують повну екологічність автівки.

Інше в категорії