Війна

США мають оголосити про пакет військової допомоги на $375 млн для України 25 вересня — “Голос Америки”

Білий дім, Вашингтон, США. Getty Images

Сполучені Штати мають оголосити про виділення нового пакета військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів у середу, 25 вересня.

Про це пише "Голос Америки", посилаючись на кількох неназваних американських посадовців.

За словами одного з них, черговий пакет військової допомоги, ймовірно, включатиме боєприпаси класу "повітря-земля" для винищувачів F-16, що дозволить українським пілотам діяти далеко від лінії фронту та протиповітряної оборони Росії.

Також пакет включатиме боєприпаси для HIMARS, патрульних катерів і броньованих машин, боєприпаси калібром 155-мм та 105-мм і ракети TOW. Видання зазначає, що склад пакета може змінитися.

Минулого тижня у Пентагоні повідомили, що у США залишилося 5,9 млрд дол.в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, які закінчуються наприкінці фінансового року менш ніж за два тижні. Ці повноваження дозволяють Пентагону вилучати запаси безпосередньо з американських арсеналів і відправляти їх в Україну, і саме таким чином США надали Києву більшу частину озброєнь.

Раніше CNN повідомив, що США надають Україні менші пакети військової допомоги, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий відправити Києву зі своїх запасів, скоротилися.

У неділю, 22 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка (США) для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. Під час перебування у США Зеленський також зустрінеться із президентом Джо Байденом.

Інше в категорії