Війна

Досвід, який був успішним в інших війнах, в Україні не працює — ГУР

Представник Міжнародного легіону ГУР Міноборони на псевдо Влад. з Фейсбуку ГУР

Досвід, який був успішним в інших війнах, в Україні не працює, розповіли в Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міноборони.

Про це сказав в інтерв’ю United 24 представник Міжнародного легіону ГУР Міноборони на псевдо Влад.

Представник Легіону пояснив, що добровольці з різних країн світу, які утворили Міжнародний легіон ГУР МОУ — це люди, які зазвичай мають великий досвід військової служби у своїх країнах і бойовий досвід в інших війнах. Попри це, перед прийняттям в Міжнародний легіон ГУР МО України, усі вони мають проходити спеціальні тренування та навчання. Адже війна в Україні — це не те, до чого вони готувалися раніше.

“До Легіону приєднуються хлопці з елітних підрозділів світу, таких як “Зелені берети”, “Рейнджери” та інші. Але ніхто насправді не є цілком готовим до такої війни. Тому усі, без винятку, мають проходити спеціальну підготовку. І мова не про тижні, а навіть про місяці”, — сказав Влад.

За його словами, для досвідчених хлопців — це оновлення їхніх навичок, повернення до основ, нагадування про речі, на які вони уже перестали зважати.

Насамперед же йдеться про адаптацію до сучасних реалій, до процесів, які є у цій війні.

“Тому що багато речей тут – абсолютно нові. І той досвід, який вони мають і успішно застосовували в інших війнах, таких як Ірак, Афганістан, не працює. Тож надмірна упевненість у своїх скілах тут може просто убити їх”, — пояснив представник Міжнародного легіону ГУР.

Інше в категорії