Новини Луцьк

У Луцькій громаді знизився рівень захворюваність на коронавірус

У Луцькій громаді знизився рівень захворюваність на коронавірус

Ілюстративне фото

У Луцькій громаді, у порівнянні з останніми тижнями серпня, зменшилась кількість хворих на  COVID-19. 

Про це Район.Луцьк повідомив начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Лотвін.

За його словами, станом на 23 серпня у громаді медики виявили коронавірус у 126 пацієнтів, з яких п’ять – діти. Наприкінці минулого тижня зафіксували 58 випадків захворювання на COVID-19, дев’ять хворих – діти .

Однак, за цей період зросла кількість хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). У другій половині серпня такий діагноз встановили 632 пацієнтам,  наприкінці минулого тижня цей показник збільшився до 770.  Більше 480 хворих на вірусні інфекції  – діти.

За словами Володимира Лотвіна, статистику захворюваності оновлюють наприкінці кожного тижня.

У серпні, коли почався ріст захворюваності на коронавірус, жителі громади почали звертатися до лікарів стосовно вакцинації.

«Якщо у  серпні декілька десятків жителів громади зробили щеплення, то з 1 по 17 вересня вже вакцинувалися 32 людини. Наразі щеплення роблять вакциною виробництва Pfizer, яку отримують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.  Бажаючи вакцинуватися  можуть звернутися до сімейного лікаря, який повідомить, коли можна прийти на щеплення», – розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

Нагадаємо, у серпні медики зафіксували збільшення захворюваності на COVID-19. Епідеміологи пов’язують це з появою нового штаму – FLiRT. Міністерство охорони здоровʼя оновило рекомендації щодо вакцинації від коронавірусу.

Інше в категорії