Новини Сімферопіль

У Тайганському водосховищі не залишилося корисного об’єму води (фото)

У Тайганському водосховищі не залишилося корисного об'єму води (фото)

Тайганське водосховище, вересень 2024 року   У Тайганському водосховищі не залишилося корисного об'єму води (фото)

В анексованому Криму посилюється проблема вододефіциту – залишилося без корисного об’єму води Тайганське водосховище у Білогірському районі, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Пересохле дно водосховища заросло колючими бур’янами, яких уникає навіть худоба. По дну вже встигли накатати дороги автомобілі рибалок, що виловлюють останню рибу у водоймі.

У Тайганському водосховищі не залишилося корисного об'єму води (фото)

Заросле дно Тайганського водосховища. Вересень 2024 року

У Тайганському водосховищі не залишилося корисного об'єму води (фото)

Сухий канал, що подає воду з Білогірського до Тайганського водосховища. Вересень 2024 року

«Як і очікувалося – воду з Тайганського водосховища повністю вичерпали, бо стояло завдання забезпечити водою у найвищий курортний сезон населені пункти Південно-Східного Криму. Тепер мало шансів, що Тайганське водосховище відновиться наступного року, оскільки воно може наповнюватися лише, коли мінімум на 80% заповнюється Білогірське водосховище і вже звідти по каналу самоспуском йде наповнення Тайганського водосховища», – прокоментував ситуацію Крим.Реалії місцевий краєзнавець, ім’я якого редакція не називає з міркувань безпеки.

Він додав, що Білогірське водосховище зараз теж практично без корисного об’єму, враховуючи прогноз про посушливість наступного року, є велика ймовірність, що набрати потрібний рівень води до травня 2025 року водойма не зможе.

«Без запасів Тайганського водосховища забезпечити водопостачання Південно-Східного регіону влітку наступного року буде великою проблемою», – додав він.

Канал, що постачає воду в Тайганське водосховище з Білогірського, давно спорожнів через сильний спад рівня води і в Білогірському водосховищі.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) повідомляв, що російська влада анексованого Криму планує побудувати ще два водосховища в Алуштинському та Бахчисарайському районі, але це не вирішить завдання забезпечення водою Південно-Східного Криму.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії