Новини Полтава

«Допомога військовим, візит Представництва ЄС, робота групи «Прозорість і підзвітність», – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

«Допомога військовим, візит Представництва ЄС, робота групи «Прозорість і підзвітність», – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня, що минає.

«Продовжуємо підтримувати наших захисників і захисниць. Постійно на зв’язку, оперативно реагуємо на їхні запити. Цього разу допомагатимемо ремонтувати укриття, – розповів Філіп Пронін. – Дякуємо Силам оборони за щоденний захист».

Цього тижня Полтавщину відвідали делегації Європейської служби зовнішніх справ, Представництва ЄС в Україні та Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України. Із керівництвом області поспілкувалися про виклики воєнного часу, які постають перед регіоном.

«Серед пріоритетних напрямів – повернення до цивільного життя ветеранів війни, інтеграція ВПО шляхом працевлаштування та забезпечення житлом, – зауважив Філіп Пронін. – Приділили увагу енергетичному сектору Полтавщини. Обговорили  необхідність створення повнопрофільної ДНК-лабораторії на території області».

На Полтавщині поступово покращується якість місцевих автошляхів. За минулий тиждень дорожники відновили ще майже 6 тисяч метрів квадратних покриття у п’яти громадах. Виконували і благоустрій узбіч. Такі роботи продовжуються і виконуються у співфінансуванні з бюджетів області та громад.

У фокусі робочої групи «Прозорість і підзвітність» потрапили кілька закупівель. Ризики виявили при розгляді тендеру Терешківської громади. Він стосувався будівництва укриття на території навчального закладу. Замовнику рекомендували розірвати договір.

Інша закупівля – щодо надання правової допомоги у Кам’янопотоківській громаді. За попереднім аналізом виявили кілька ризиків. Зокрема мова про доцільність такої закупівлі, завищення цін на послуги та несплату адвокатом податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

На порядку денному робочої групи – і ситуація щодо будівництва багатоповерхівки у ЩербанІвській громаді. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею шахрайство. Триває досудове розслідування.

Серед приємних новин тижня – спортсмени області повернулися із Паралімпійських ігор-2024.

«Вони здобули в Парижі 15 медалей різного ґатунку – золото, срібло та бронза. Привітали їх із неймовірними результатами. Вручили паралімпійцям та їхнім наставникам грошові сертифікати, – розповів Філіп Пронін. – Наполегливість і воля до перемоги допомагають нашим спортсменам підкорювати світові вершини. Пишаємося!»

Інше в категорії