Новини Чернгів

Платив оренду за авто, якого не було: на Чернігівщині керівнику одного з лісгоспів повідомили про підозру

Керівнику одного з лісгоспів у Чернігівському районі повідомили про підозру в розтраті на понад 130 тисяч гривень. Ці кошти чоловік сплачував за оренду автівки з рахунків комунального підприємства, однак сам автомобіль був переданий у власність третім особам.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму офіційному сайті.

Поліція встановила, що 35-річний керівник комунального лісогосподарського підприємства у Чернігівському районі уклав з комерційною фірмою договір оренди престижного позашляховика. Автівка призначалася нібито для забезпечення службових поїздок працівників підприємства.

Насправді ж орендований автомобіль навіть не потрапив до лісогосподарників  – директор відразу передав його в користування третім особам.

«Водночас орендні платежі власнику автівки справно надходили з рахунків комунального підприємства. Таким чином, було безпідставно витрачено понад 130 тисяч гривень бюджетних коштів», – йдеться в повідомленні.

Також з’ясувалося, цей лісгосп тісно співпрацює з фірмою зокрема і в інших питаннях, зокрема щодо продажу необробленої деревини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЧЕРНІГОВІ ВИКРИЛИ КЕРІВНИКА КП ТА ЙОГО СПІЛЬНИКІВ, ЯКІ ДЕСЯТКИ РОКІВ РОЗКРАДАЛИ КОШТИ НА РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГАХ

Чи мали місце порушення під час продажу деревини, ці факти на даний час перевіряються в ході проведення досудового розслідування.

Наразі посадовцю повідомили про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій в умовах воєнного стану (ч.4 статті 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Фото – Поліція Чернігівської області.

Источник

Інше в категорії