Новини Сімферопіль

В Україні судитимуть російського голову Ростехнагляду Криму – СБУ

  В Україні судитимуть російського голову Ростехнагляду Криму – СБУ

Українські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо керівника кримського управління Ростехнагляду, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, до березня 2014 року фігурант обіймав посаду першого заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду України в АРК. Але після анексії півострова він став керувати «оформленням» незаконних ліцензій та експертиз, обіймаючи керівні посади російського відомства.

«Ворожий поплічник виконував прямі вказівки кремлівської влади та лобіював її інтереси. За що 2023 року окупанти підвищили його до так званого в.о. керівника «Кримського управління Ростехнагляду», – йдеться у повідомленні.

Фігуранта звинувачують у державній зраді та колабораційній діяльності. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У повідомленні прокуратури не називають ім’я та прізвище фігуранта, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Олексія Дячишина.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії. Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту: https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net. Також слідкуйте за основними подіями в Telegram, Instagram та Viber Крим.Реалії. Рекомендуємо встановити VPN.

Інше в категорії