Новини Луцьк

На воркшопі у Луцьку обговорять створення парку-набережної біля Стиру

На воркшопі у Луцьку обговорять створення парку-набережної біля Стиру

Біля Стиру

У Луцьку запрошують мешканців долучитися до спільнотворення громадського простору між вулицями Шевченка та Ковельська – частини парку-набережної на річці Стир.

Дводенний урбаністичний воркшоп відбудеться 28 та 29 серпня. Його проведуть консультанти з партисипативного проєктування громадських просторів з Києва та Львова Анастасія Гулевата, Валерія Полянська та Павло Білик. Про це повідомляють організатори – ГО «Алгоритм Дій».

Мета воркшопу – зібрати, зафіксувати і публічно прокомунікувати бачення, потреби та ідеї місцевих щодо розвитку парку-набережної біля Стиру. 

На воркшопі у Луцьку обговорять створення парку-набережної біля Стиру

«Також ми прагнемо створити майданчик для взаємодії бізнесу, органів місцевого самоврядування та лучан, які хочуть впливати на якість проєктних рішень для публічних просторів та зелених зон у місті», – пояснює проєктна менеджерка першого комплексного урбаністичного дослідження Urban Vision Lutsk Лідія Гонтар, яка координує захід. 

І додає: «Учасники нашого дослідження переконані, що найкращим урбаністом і архітектором у питаннях громадського простору є сама громада. Але будь-який партисипативний процес варто модерувати, залучаючи експертів, які зберуть інформацію, промодерують діалог та систематизують зібрані думки. Що ми і зробили».  

На воркшопі у Луцьку обговорять створення парку-набережної біля Стиру

Урбаністичний воркшоп пройде в інтерактивному форматі: у перший день учасники досліджуватимуть ділянку парку-набережної, у другий – візьмуть участь у партисипативній дизайн-сесії. 

Вхід вільний – потрібно лише зареєструватися для участі.

Локація заходу: центр Дія.Бізнес у Луцьку, вулиця Богдана Хмельницького, 26 (з виходом на ділянку проєктування).

Нагадаємо, щоб подивитися, де облаштують новий парк, чим він відрізнятиметься від інших, чому саме це місце обрали для нього та як воно виглядає зараз, кореспондентка Район.Луцьк прогулялася у зеленій зоні на Набережній з міським головою Ігорем Поліщуком

Читайте також: У хащах з мером: яким буде новий парк на Набережній у Луцьку

 

Інше в категорії