Війна

З України в Польщу залетів повітряний об’єкт

Оперативний командувач Збройних сил Польщі, генерал Мацей Кліщ. Dowództwo Operacyjne/X

Оперативний командувач Збройних сил Польщі, генерал Мацей Кліщ заявив, що зранку 26 серпня повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Він летів з України. Попередньо, це безпілотник.

Про це командувач повідомив на брифінгу, цитують RMF 24 та Польське агентство преси.

Об'єкт помітили щонайменше три радіолокаційні станції. Він залетів у Польщу о 6:43 з напрямку Червонограда на Львівщині. Це місто вже кілька разів зазнавало обстрілів з російського боку через розташовану там електростанцію.

Пошуки об'єкта з України ще тривають, додав генерал Кліщ. Армія запевнила, що це не ракета, а "ймовірно, безпілотний літальний апарат".

Мацей Кліщ також запевнив, що об'єкт був під повним контролем і спостереженням польської армії. Його були готові збити. Оперативний командувач контактував стосовно цього з міністром національної оборони Владиславом Косіняком-Камишем і з начальником Генерального штабу Війська Польського генералом Вєславом Кукулою.

Обстріл 26 серпня

Польські Збройні сили вранці 26 серпня підняли в повітря літаки через російську атаку на Україну. У Польщі попередили жителів про можливий шум і запевнили, що армія робить усе для безпеки.

Росія вранці 26 серпня атакувала Україну близько 100 дронами Shahed та 100 ракетами різних типів, зокрема "Калібрами" з військових кораблів у Чорному морі та ракетами з бомбардувальників Ту-95МС. Пізніше Росія підняла також три літаки МіГ-31К — носії "Кинджалів". Відомо про щонайменше 4 загиблих. Укренерго запровадило екстрені відключення електрики.

Детальніше про наслідки масованої атаки України 26 серпня читайте у матеріалі Суспільного.

Інше в категорії