Новини Львів

Заступника міністра енергетики затримали на хабарі в півмільйона гривень (ФОТО)

ФОТО: СБУ у Львівській області

Чинного заступника міністра енергетики викрито та затримано на хабарі. Він у змові з трьома посадовцями хотів отримати 500 тис. доларів США. За цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області.

У Службі безпеки України уточнили, що обладнання, яке є унікальним та дефіцитним, належить держкомпанії, розташованій на Покровському напрямку фронту.

Фото: СБУ у Львівській області

«Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики. Однак посадовець, в чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення», – йдеться у повідомленні.

Серед спільників заступника міністра були:

  • керівник видобувного підприємства з Донеччини;
  • приватний енерготрейдер;
  • очільник енергетичної компанії з Миколаївської області.

Спільно з ними посадовець планував вивозити устаткування після отримання хабаря. Гроші у розмірі 500 тис. доларів планували передавати частинами – по 100 тис. доларів. Хабар передавали через залучених спільників, проте правоохоронці викрили та затримали посадовців після отримання частини хабаря.

Фото: СБУ у Львівській області

Читайте також: правоохоронці затримали 25-річного офіцера ТЦК, який брав 1000 доларів за оновлення облікових даних військовозобов’язаним (ФОТО)

Заступнику міністра та його пособникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання хабарникам запобіжного заходу.

Джерело

Інше в категорії