Новини Житомир

7 серпня: все про цей день, яке свято, традиції і погода у Житомирі

Сьогодні, 7 серпня, День професійного спікера. 

Свята

7 серпня в Україні і світі святкують День професійного спікера. Цей день створений для того, щоб об’єднати людей, які виступають на сцені, не бояться говорити на будь-яку тему, інформують, навчають та надихають інших своїми словами.

Ідея святкувати цей день виникла через важливість публічних виступів у нашому житті. Багато людей відчувають страх перед виступами, але професійні спікери долають цей страх і використовують свої навички для передачі знань та досвіду.

Святкувати День професійного спікера можна різними способами: відвідувати семінари, тренінги, виступати на сцені, ділитися своїми історіями успіху та невдачами у цій сфері. Це чудова можливість для саморозвитку та подолання власних страхів.

Відео дня

7 серпня в церковному календарі – день пам’яті святого преподобного мученика Дометія. Святий преподобний мученик Дометій народився в Персії і спочатку був язичником. Прийнявши християнську віру, він вступив до монастиря в Месопотамії, а згодом перейшов до монастиря святих Сергія і Вакха над рікою Євфрат, де був висвячений на диякона.

Вважаючи себе негідним священства, Дометій залишив монастир і оселився в печері в Сирії, де проводив час у молитвах і пості. Його побожність і чудеса привертали до нього багатьох людей, які приходили за духовними порадами.

Під час правління імператора Юліана Відступника, Дометій був звинувачений у християнстві. Імператорські посланці, знайшовши його за молитвою, наказали йому йти до імператора. Коли Дометій відмовився, його закидали камінням, а печеру завалили. Він загинув мученицькою смертю 363 року.

Що не можна робити 7 серпня

  • Вночі не можна виходити на вулицю, тому що захворієте.
  • Заборонено нешанобливо ставитися до лелек.
  • Не варто думати про майбутнє, планувати його.

Народні прикмети і традиції на 7 серпня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: лелека стоїть на одному місці — буде великий урожай;
  • до обіду ранковий туман розсіявся, очікуйте гарної погоди;
  • на дубі багато жолудів — до теплої зими;
  • вже лелеки вирішили відлітати — осінь буде холодною.

В давнину цього дня обов’язково допомагали тим, хто потребував цього. Біднякам давали хліб та гроші. Також вже починалася заготівля трав для народної медицини.

Іменини

Олександр, Олексій, Антон, Афанасій, Василь, Дмитро, Іван, Михайло, Петро.

Талісманом людини, народженої 7 серпня, є лазурит. Камінь синього кольору. Здавна вірили, що лазурит є каменем удачі, допомагає людині стати врівноваженою та спокійною.

Погода у Житомирі

Незважаючи на те, що вранці небо у Житомирі вкрите хмарами, день та вечір будуть ясними та безхмарними. Уночі був дощ, проте він закінчився ще до ранку. Більше опадів цього дня не передбачається. +17+25 градусів.

Джерело

Інше в категорії