Новини Черкаси

Президент України повідомив, коли надійдуть великі партії систем ППО

Президент України повідомив, коли надійдуть великі партії систем ППО

Україна розраховує отримати від міжнародних партнерів партії систем Протиповітряної оборони, включно з американськими Patriot, наприкінці літа-початку осені 2024 року, передає apostrophe.ua.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на засіданні членів Конгресу місцевих і регіональних влад від Рівненщини, інформує його пресслужба.

За словами глави держави, пріоритетом залишається забезпечення захисту промислових та економічних центрів достатньою кількістю систем Протиповітряної оборони. Реалізація домовленостей з партнерами в цьому напрямку очікується найближчим часом.

“Завдяки нашій роботі й партнерам ми збільшуємо кількість Patriot та інших систем. Тому ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі. І в серпні, вересні та жовтні будуть відповідні системи в нашій державі”, – повідомив він.

Нагадаємо, раніше президент дав доручення українському командуванню представити оновлену структуру роботи Протиповітряної оборони, зокрема, з урахуванням посилення захисту Харківської області. Він повідомив, що це потрібно для формування нових запитів до міжнародних партнерів на постачання до кінця 2024 року.

Інше в категорії