Новини Миколаїв

У Миколаєві благодійники оновили укриття в дитсадочку, – ФОТО

У Миколаєві благодійники оновили укриття в дитсадочку, - ФОТО

30 липня, у Заводському районі Миколаєва відкрили садочок, в якому благодійники оновили укриття. Близько 200 дітей змогли повернутись до навчального процесу.

Як повідомляє Миколаївська міська рада, укриття облаштував благодійний фонд savED у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) за фінансової підтримки Novo Nordisk. 

Нове укриття має дві спальні зони, зону для спорту та активностей, а також санвузол. Це понад 230 квадратних метрів освітніх просторів. Вони наповнені меблями, іграми, дидактичними матеріалами та усім необхідним для повноцінного продовження навчання, ігор чи сну під час повітряних тривог. 

Укриття також відповідає нормам інклюзії: облаштований підйомником та санвузлами для маломобільних верств населення. Простір в укритті організований таким чином, щоб легко трансформувати кімнати під різні потреби: розставити ліжечка для сну чи зібрати їх та звільнити місце для активностей.

Як відмітив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, це перше укриття серед дитячих садочків міста, яке було облаштоване за кошти благодійних організацій, а не з міського бюджету. 

Фото Миколаївська міська радаФото Миколаївська міська рада

Нагадаємо, на Миколаївщині відремонтували укриття для місцевих жителів та учнів ліцею, яке заливало нечистотами.

Інше в категорії