Війна

Порушення були: “Прикарпаттяобленерго” перевірили на предмет справедливості у відключеннях світла в області

Порушення були: "Прикарпаттяобленерго" перевірили на предмет справедливості у відключеннях світла в області

Через скарги громадян спеціальна комісія перевіряє справедливість рішенні у відключенні споживачів від електропостачання. Перевірку вже було проведено в “Прикарпаттяобленерго”. 

Про це повідомляє сайт Державна інспекція енергетичного нагляду України.

Як повідомили в інспекції, держенергонагляд здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Комісія з перевірками вже побувала в Івано-Франківській області, а також у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській та Одеській областях.

Як зазначено в опублікованомі звіті, в результаті перевірок зафіксовано, що в усіх вище вказаних областях, в тому числі в Івано-Франківській області, не забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами. Зокрема, виявлено, що не всіх споживачів, які не відносяться до обʼєктів категорії критичної інфраструктури, залучено до графіків погодинних відключень. Чому частина населення отримала привілей перед іншими в такий скутний час – залишається загадкою. 

В частині областей інспекторів навіть не допускали до диспетчерських пунктів деяких структурних підрозділів ОСР. Були відхилення від планових графіків. 

Всі зауваження та помилки, на які інспектори вказали працівникам обленерго,мають бути усунені впродовж тижня з моменту перевірки, після цього інспекція завітає в обленерго ще раз, щоб переконатися, що вказівки виконано.

Інше в категорії