Новини Вінниця

На Вінниччині керівник ЦПМСД за 40 тисяч гривень «роздавав» групи інвалідності

На Вінниччині керівник ЦПМСД за 40 тисяч гривень «роздавав» групи інвалідності

За 40 000 гривень обіцяв «допомогти» отримати групу інвалідності: слідчі поліції повідомили про підозру директору центру первинної медико-санітарної допомоги. Керівника комунального некомерційного підприємства затримали у Вінницькому районі під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди. Йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Про це повідомили в ГУ НП у Вінницькій області.

Слідством встановлено, що місцевий житель звернувся до керівника центру медико-санітарної допомоги з проханням надати направлення для проходження медико-соціальної експертної комісії його доньці. 52-річний службовець не відмовив у проханні та висловив неправомірну вимогу про надання йому 40 тис. грн за проведення у підпорядкованому йому закладі відповідних діагностичних, лікувальних та реабілітаційних заходів, результати яких нібито стануть підставою для гарантованого отримання третьої групи інвалідності при проходженні медико-соціальної експертної комісії.

«Фігуранта затримали правоохоронці під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди у 20 тисяч гривень. На період досудового розслідування правопорушника відсторонили від виконання службових обов’язків. Слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які могли «співпрацювати» з підозрюваним», – йдеться у повідомленні поліції.

Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі Вінницького районного управління поліції за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури та оперативного супроводу працівників Служби безпеки України.

 

Інше в категорії