Новини Івано-Франківськ

Житомирщина — у ТОП-5 регіонів України за площею ягідних насаджень та кількістю професійних виробників плодово-ягідних культур

Житомирщина є одним з лідерів у вирощуванні плодово-ягідних культур. Про це повідомила пресслужба Житомирської ОВА. 

Місцеві аграрії вирощують малину, полуницю, лохину, суницю, ожину, жимолость, порічку червону, обліпиху, фундук та горіх грецький. Загалом в області налічується 44 основних виробники плодово-ягідної продукції, які не лише займаються вирощуванням, а й частковою переробкою власної продукції.

Найбільшим підприємством у регіоні є ТОВ «Бетек», яке має під ягодами майже 400 га. Всього на ринку області представлено 17 виробників лохини, що підкреслює значну роль цього продукту в регіональній економіці.

З огляду на вимоги покупців, аграрії Житомирщини постійно шукають нові ніші для розширення свого асортименту. Сьогодні деякі садівники успішно вводять до свого виробничого циклу такі культури, як обліпиха, ожина, грецький горіх і фундук. Наразі 9 агропідприємств вирощують грецький горіх і фундук на загальній площі понад 500 га. Серед них: ТОВ «Органік Берріз», ТОВ «Цефей-Груп», ПП «Галекс-Агро», ТОВ «Горіх Полісся», ТОВ «Сіріус», ПСП «Вертикаль», ФОП «Тищенко Людмила Ростиславівна», ФОП «Тищенко Анатолій Петрович» та ТОВ «Мірмекс».

Відео дня

Загальна площа насаджень усіх плодово-ягідних культур в області становить близько 1775 га.

Нагадаємо, що у 2024 році продовжує роботу урядова грантова програма “єРобота” для розвитку садівництва, виноградарства, ягідництва, тепличного господарства та переробки. Ця ініціатива сприяє подальшому розширенню аграрного бізнесу та впровадженню нових технологій у виробництві плодово-ягідної продукції.

Житомирщина продовжує зміцнювати свої позиції на аграрному ринку України, демонструючи високий рівень професіоналізму та інноваційний підхід до вирощування плодово-ягідних культур.

Джерело: пресслужба Житомирської ОВА

Джерело

Інше в категорії