Новини Тернопіль

Людям треба казати правду, – Сєнцев про заверення

Людям треба казати правду, - Сєнцев про заверення

Українське суспільство достатньо доросле і йому треба говорити правду, а не заколисувати обіцянками швидкого завершення війни.

Таку думку висловив в інтерв’ю Укрінформу український кінорежисер, боєць ЗСУ Олег Сенцов.

“Я вважаю, треба говорити людям правду. У нас достатньо доросле суспільство, яке багато чого пережило; говорити з ними як з дітьми, заколисувати їх: «все буде добре», – замало. Треба робити певні речі, зокрема в інформаційному просторі, в соціальному, в аспекті єдності суспільства, в питанні мобілізації тощо”, – сказав Сенцов.

Він вважає, що треба було готувати населення до довгої і важкої війни ще на її початку, коли було загальне піднесення. З очікуваннями скорої перемоги добре жити психологічно, але країна потребує стратегічного планування, вважає Сенцов.

Військовослужбовець відзначив будівництво фортифікаційних споруд, запровадження системи «Резерв+», проте мобілізація, на його думку, йде повільно, це не дозволяє повною мірою замінити тих, хто воює на передньому краї.

“Те, що робиться, – це напівзаходи, але ми не можемо діяти так, коли Росія повністю викладається. Нам треба всім “мобілізуватися”, тоді ми зможемо розраховувати на паритет. Інакше росіяни будуть продовжувати на нас тиснути», – переконаний Сенцов.

На його переконання, країна має бути готовою воювати «довго і серйозно», ворог це відчує, і Україна матиме кращі позиції на переговорах.

“Якщо Перемога прийде раніше, то добре. Але краще готуватися до 10 років війни та перемогти за рік, ніж готуватися “до кінця року» і воювати десять”, – підкреслив Сенцов.

Інше в категорії