Мафіни – це просто знахідка, адже готуються швидко, завжди виручають і смакують у будь-який час дня – і до ранкової кави, і на обід замість хліба, і навіть як легкий перекус. Їсти їх можна хоч гарячими, хоч охолодженими – все одно смачно!
Солоні мафіни зараз не менш популярні, ніж солодкі. Особливо ті, де є шпинат і твердий сир – це поєднання просто ідеальне. Шпинат додає свіжості, а сир – насиченого смаку, від якого важко відірватися.
Рецепт солоних мафінів
Інгредієнти на 6 штук:
- 120 г розм’якшеного вершкового масла (+20 г для обсмаження шпинату)
- 1 ст. л. цукру
- 3 яйця
- 50 г свіжого шпинату
- 120 г пшеничного борошна
- 10 г розпушувача
- 3 ст. л. сметани (15-20%)
- 100 г твердого сиру
- дрібка солі
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування мафінів зі шпинатом і сиром. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, аби воно стало кімнатної температури. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
У миску викладіть 120 г розм’якшеного вершкового масла і вбийте 3 яйця. Збийте віничком чи міксером, поки масло рівномірно не розподілиться. Якщо масло трохи відслоїться, на цьому етапі це не страшно.
Додайте 120 г борошна, 1 ст. л. цукру, 10 г розпушувача, 3 ст. л. сметани жирністю 15-20% і дрібку солі. Знову ретельно перемішайте суміш віничком, на цьому етапі тісто вже повинно мати однорідну структуру.
Далі приготуємо шпинат. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, спочатку його потрібно розморозити та дуже добре відтиснути зайву вологу руками. Я використовував 50 г свіжого шпинату. Розігрійте пательню з 20 г вершкового масла та обсмажте шпинат протягом 2 хвилини до м’якості.
Натріть на мілкій тертці 100 г твердого сиру, він надасть страві вишуканого сирного посмаку.
Вмішайте силіконовою лопаткою сир та шпинат у тісто. Перемішайте, аби вони рівномірно розподілилися у масі тіста.
Силіконові форми не потрібно змащувати маслом, бо його достатньо багато у самому тісті. Викладіть тісто у форми майже до верху, залиште приблизно 5 мм до верхнього краю формочок. Запікайте у розігрітій духовці 20-25 хвилин за температури 180 градусів.