Четвер, 2 Жовтня, 2025

Війна

Війна

Як приготувати ідеальний гарбузовий крем-суп з карі вдома

Як приготувати ідеальний гарбузовий крем-суп з карі вдома

Осінь – пора теплих пледів, ароматних напоїв і ситних страв, які не лише смакують, а й дарують тепло. Ідеальним варіантом для прохолодного вечора стане гарбузовий крем-суп з карі. Його ніжна текстура, насичений смак і легка пряність роблять страву ідеальною для сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Гарбуз – 600 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Олія для смаження – 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон або вода – 700 мл
  • Кокосове молоко – 150 мл
  • Порошок карі – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень для подачі

Приготування

Підготовка овочів:

Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками. Цибулю та моркву поріжте дрібно, часник подрібніть.

Обсмажування:

У каструлі розігрійте олію, обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву та часник, готуйте ще кілька хвилин.

Додавання гарбуза:

Покладіть кубики гарбуза, обсмажуйте 5 хвилин, потім посипте карі та ретельно перемішайте.

Варка:

Влийте бульйон або воду, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 15–20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.

Пюрування:

Використайте блендер, щоб перетворити суп на однорідний крем.

Фінальний штрих:

Додайте кокосове молоко, сіль і перець за смаком, перемішайте та трохи прогрійте.

Подача:

Розлийте по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.

Поради

Для гострішого смаку додайте щіпку червоного перцю.

Якщо хочете кремовіший суп, використайте більше кокосового молока або трохи вершків.

Подавайте з хрустким хлібом або грінками – це додасть страві затишку та ситості.

Інше в категорії

Завантажити ще Завантаження...No more posts.