Квашення огірків – відмінний спосіб заготувати цей овоч на зиму. Вони корисні, на відміну від маринованих, але часто виходять м’якими через процес повільної ферментації.
Як же зробити огірочки хрумкими?
Смачним старовинним рецептом поділилися на YouTube-каналі “Ukrainian Food”.
Нам знадобиться на 3-літрову банку:
- Огірки – скільки влізе
- Сіль – 1 склянка (250 мл)
- Зелень – за смаком
- Часник – 3 ст. л.
Як приготувати
Відберіть найкрасивіші огірки, вимийте і досить щільно закладіть в банки.
Засипте в кожну банку сіль і залийте звичайною холодною водою.
Нещільно прикрийте і залиште бродити при кімнатній температурі протягом трьох діб.
Почистіть часник і вичавіть його, щоб було по 3 ст. л. на банку, підготуйте суцвіття кропу, листя хрону.
Повністю злийте розсіл, він нам більше не знадобиться.
Додайте в кожну банку подрібнений часник, зелень.
Залийте гарячою кип’яченою водою і щільно закатайте банки. Наші огірочки до зимового зберігання готові!